Oglasi

Ali ste vedele?

  • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
  • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
  • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana

Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Znaki nosečnosti

Skoraj vsaka punčka že od malega sanja, da bi nekoč, ko bo velika postala mamica. Seveda se lahko človeško mišljenje čez odraščanje zelo spremeni, vendar večina žensk še vedno komaj čaka na tisti magični trenutek, ko bodo v naročje vzele svojega prvega otroka.

Znaki nosečnosti

Res, da se lahko nekatere nosečnosti zgodijo tudi po nesreči, nekatere so morda celo nezaželene a v vsakem primeru bi seveda radi čim prej zvedeli, če v vas res raste kakšno novo življenje. Za prepoznavanje nosečnosti lahko spremljamo najrazličnejše znake ter spremembe na našem telesu. Nosečnost je namreč čas, ko se dogajajo velike spremembe tako na fizičnem kot tudi psihičnem področju prav vsake ženske. Znaki, na katere moramo biti pri ugotavljanju nosečnosti še posebej previdni pa so sledeči. Prvi znaki nosečnosti ali na splošno znaki nosečnosti se lahko začnejo kazati že zelo kmalu. Ena izmed prvih zadev, ki jih lahko tako opazimo je lahko rahlo izredno krvavenje. Kakšen teden dni po zanositvi plod namreč začne drgniti ob maternico, kar lahko povzroči lažje neredne krvavitve, ne smemo pa pozabiti na to, da je razlog za krvavitve lahko tudi čisto drugje. Prvi znaki nosečnosti ali seveda na splošno znaki nosečnosti so tudi razne napetosti v prsih, dojke se namreč začnejo pripravljati na dojenje, kar lahko pomeni, da postanejo še toliko bolj občutljive na dotik, lahko se tudi povečajo. Seveda vsaki ženski v času nosečnosti začne izostajati menstruacija. Izostanek menstruacije je gotovo eden izmed tistih, prvih večjih znakov same nosečnosti na katerega moramo biti še posebej pozorni. Prvi znaki nosečnosti oziroma znaki nosečnosti so tudi razne jutranje slabosti ter bruhanje. Ta znak po navadi nastane med drugim in osmim tednom same nosečnosti ni pa nujno! Nekatere ženske namreč bolečin in slabosti sploh ne občutijo, med tem ko nekatere druge slednje komaj preživljajo. Utrujenost je prav tako zagotovo ena izmed največjih znakov nosečnosti. V trebuhu nosečnice namreč raste novo življenje, otrok kater za rast potrebuje določene zadeve, katere seveda črpa od svoje mame, nosečnice. Zaradi tega se utrip srca nosečnice poveča vse tam od 20%-50% kar poskrbi za izjemno utrujenost in nelagodje. Znaki nosečnosti so tudi zadeve, kot so na primer bolečine v trebuhu ter veliko rednejše uriniranje.

 

Povečanje teže in slabost sta prav gotovo ena izmed prvih in najbolj pogostih znakov nosečnosti.

 

Teža trebuha pri nosečnicah seveda narašča in ob vsaki neprimerni drži, katera pri nosečnicah seveda ni lahka se hrbet še dodatno obremeni. Prav tako se zaradi različnih hormonov začnejo bistveno hitreje izločati nekateri strupi, zaradi česar mora nosečnica v začetku nosečnosti mnogo pogosteje hoditi na stranišče. Nosečnicam se poleg vsega zelo poveča tudi apetit, saj mora sedaj priskrbeti dovolj hrane tudi za malčka, ki raste v njenem trebuhu. Nosečnice lahko dobijo močno hrepenenje po neki vrsti hrane, od katere se dejansko ne morejo nasititi, tako da imajo še vedno razne napade lahkote. Nosečnici je tako vedno potrebno poskrbeti dovolj pijače, katero potrebuje že zaradi same utrujenosti in povečanega srčnega utripa. Poleg tega pa je seveda potrebno poskrbeti ne samo za zadostno količino hrane ampak tudi za to, da je slednja karseda kvalitetna ter seveda zdrava, ker ravno hrana je tistega glavnega pomena, ko gre za sam razvoj otroka v nosečniškem trebuščku.

Oglasi

Google+

Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...

Informacije