Oglasi

Ali ste vedele?

  • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
  • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
  • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana

Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Zanositev

Za zanositev je najbolj pomembna stvar, katero moramo imeti želja. Samo zdrava ženska, ki bo imela res željo po slednji bo lahko zanosila, ženska, ki se odloči da tega noče pa je lahko še tako zdrava a vseeno ne zanosi saj je volja tisti najmočnejši faktor, ki šteje največ.

Zanositev

Seveda je za zanositev potrebna tudi kvaliteta samih spermijev, če so te poškodovane, oziroma če ima moški probleme z evakuacijo je možno, da proces prav tako spodrsne in se tako jajčece ne oplodi. Najboljša pot do zanositve je zagotovo kar se da naravna pot,pot dveh čustveno združenih ljudi, ki se odločita, da bi si rada ustvarila družino. Seveda pa se v današnjih časih pozna še nekatere druge vrste zanositve, predvsem za tiste ženske, ki ne morejo nikakor zanositi po naravni poti.


Umetna oploditev oziroma zanositev

Marsikatera ženska se lahko na vse pretege trudi, da bi lahko zanosila, si ustvarila družino po naravni poti a tega na žalost ne more doseči. Take ženske probujejo z veliko najrazličnejšimi zadevami, ki naj bi znale pomagati pri sami zanositvi. Ena izmed taki zadev je na primer tudi poseben čaj, narejen z rdeče smrdljičke, katera vsebuje nekaj radia ter vam lahko tako pomaga pri slabi plodnosti. Če nobena izmed navedenih stvari ne pomaga je upanje za naravno oploditev tako rekoč že skoraj izgubljeno, še vedno pa nam ostaja umetna oploditev oziroma zanositev. Umetna oploditev se izvaja s pomočjo strokovnjakov na posebej določen zdravstveni način. Za oploditev seveda potrebujete spermije, katere lahko daruje vaš partner, ali izbrani moški, če ste seveda o tem z njim dogovorjeni. Prav tako pa lahko spermije za oploditev dobite tudi iz posebne tako imenovane banke, kjer hranijo semenčica darovalcev.

Želja po določenem spolu

Nekateri ljudje pravijo, da lahko ustrezna zanositev poskrbi za izbran spol samega otroka. Kar pomeni, da se lahko tako rekoč odločimo za spol otroka in z nekaj sreče ter določenimi napotki želje tudi uresničimo. Pravijo namreč, da se lahko spol otroka določi že s samim datumom, ko semenčice oplodi jajčece. Kar pomeni, da lahko z oploditvijo na ustrezen datum, ki je nekako določen s posebnim koledarjem vidimo kakšnega spola bo naš otrok. Velika večina staršev sicer raje vidi, da je spol otroka presenečenje. Nekateri celo nočejo zvedeti spola otroka vse do samega poroda, vse je seveda odvisno čisto in samo od vaše želje.

 

Glavna stvar pri uspešni zanositvi je kot že prej omenjeno želja. Želja po otroku ter ljubezen, katera bo tega seveda tudi spremljala ter ljubezen, katera bo navsezadnje povezovala celotno družino. 

Oglasi

Google+

Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...

Informacije