Oglasi

Ali ste vedele?

  • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
  • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
  • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana

Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Test nosečnosti

Neglede na to, ali je nosečnost zaželena ali žal ne, bi zagotovo radi čim prej ugotovili ali se v vašem trebuhu zares rojeva novo življenje ali ne.

Test nosečnosti

Do same vgnezditve vašega oplojenega jajčeca v sluznico maternice pride v povprečju sedem dni po oploditvi. Neglede na to kakšen je je vaš test nosečnosti, ali je krven ali urinski, vsak postane pozitiven šele po sami vgnezditvi, ko se plod docela poveže z materinim krvnim odtokom. Krvni test nosečnosti pokaže pozitivno stanje, če ste seveda noseči tam nekje tri do štiri dni po sami vgnezditvi oziroma tam deset do enajst dni po oploditvi jajčeca. Urinski test nosečnosti pa postane pozitiven šele nekaj dni po pozitivnem krvnem testu. Test nosečnosti prepozna predvsem prisotnost tako imenovanega hormona nosečnosti. Kot vemo po sami ovulaciji pride do oploditve jajčeca, katerega nato čaka okoli deset dnevno potovanje vse od jajcevoda pa tja do maternice, kjer se kasneje začne razvijati. V času samega vgnezdenja, ko se plod priklopi na materin krvni sistem se začne izločati ta poseben nosečniški hormon kateremu s kratico pravimo hormon hCG. Razpon normalnih vrednosti hormona hCG tako v krvi kot tudi v urinu je lahko zelo širok, kar pomeni, da bo v primeru, če ima ženska nizko krvno vrednost hCG hormona test nosečnosti sledjo zaznal kasneje. Sama vrednost hormona hCG v urinu pa se spreminja tako rekoč vsak dan tekom dneva, odvisno seveda od tega koliko pijete in kako razredčen oziroma koncentriran je sam urin. Če tako pijete preveč tekočine oziroma velike količine tekočine je možno, da je vaš urin preveč razredčen kar je lahko eden izmed razlogov, da test pokaže negativno stanje. Seveda morate zelo paziti tudi pri sami izbiri testa za nosečnosti, vsak test nosečnosti namreč ni ravno najboljši oziroma najtočnejši. Testi nosečnosti se namreč ločijo predvsem na občutljivost in nižja kot je sama občutljivost, prej bo test pokazal pozitiven rezultat.

Občutljivost nekaterih testov nosečnosti, katere lahko dobite v Sloveniji

 

–          Baby Check Mini – zelo nizka občutljivost
–          Baby Check Plus – majhna občutljivost
–          First Sign – malo večja, boljša občutljivost

–          Clearblue – velika občutljivost, priporočljiv

test za nosečnost.

Predno se odločite za sam test nosečnosti je zelo pomembno, da izberete zares kvaliteten in čim bolj občutljiv tester, saj si bomo zgolj tako lahko zagotovili kar se da dober in realen rezultat. Še vedno je najboljše, da se o sami možni nosečnosti pozanimamo z zdravnikom oziroma ginekologom, ki nam bo lahko nosečnost zagotovo potrdil ali seveda tudi zanikal.

Oglasi

Google+

Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...

Informacije