Oglasi

Ali ste vedele?

 • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
 • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
 • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana

Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Splav

Splav je zagotovo ena izmed najtežjih zadev za žensko, ki ga doživi, ne glede na to, ali je splav naraven oziroma se zanj odloči ženska sama.

Splav

To, kar pravijo nekateri ljudje, da je splav opravljen strokovno, v higienskih razmerah lahko čisto spotan in da ne pušča posledic je popolna patološka laž! Splav pomeni smrt nekega živega bitja, živega bitja katerega smo ustvarili sami, živega bitja, ki je plod našega telesa in vsak splav, ki se naredi zaradi želje matere je tako rečeno uboj. Zaradi tega se dejansko vsaka ženska po splavu počuti krivo in občutki nikoli niso več enaki. Ženska se lahko popolnoma spremeni saj se počuti krivo, peče jo vest vendar je tiho, saj ve, da se je za tovrstni proces odločila sama. Seveda so lahko ženske, ki so doživele naraven splav še toliko bolj prizadete. Za umetnega se namreč odločite sami, za naravni splav pa na žalost poskrbi narava sama in vam lahko tako vzame nekaj zelo dragega in nenadomestljivega. Vsak otrok, pa čeprav je ta zgolj šele komaj zaplojeno jajčece je vaš otrok, oseba, ki raste v vas in tako je izguba slednjega zaradi že kakšne nesreče lahko zelo boleča.

Nekateri ljudje pravijo, da je splav opravljen strokovno, v higienskih razmerah lahko čisto spotan in da ne pušča nobenih posledic. To je čista patološka laž!

 

Razlogi zaradi katerih se ženske po navadi odločijo za splav

 

Razlogov zaradi katerih se ženske odločijo za splav je sicer več, saj lahko ženske v tem času preživljajo marsikatere hude čustvene stiske ali katerekoli podobne zadeve, katere jih na koncu prisilijo v ta proces. Eni izmed najpogostejših razlogov za splav so na primer:

 

 • Strah pred tem, kaj bodo rekli starši 
  Veliko žensk, ki so še tako rekoč premlade za zanositev se predvsem bojijo kakšen bo odziv staršev, ko bodo izvedeli za nosečnost.
 •  Neodgovornost in skrb
  Nekatere ženske se bojijo, da za otroka nebi mogle skrbeti, saj imajo občutek, da tako rekoč komaj skrbijo same za sebe.
 • Strah pred izgubo partnerja
  Pri nekaterih ženskah se pojavlja strah pred tem, da bi jih partnerji zaradi otroka zapustili. Zapomnite si tak partner si ne zasluži tako vas kot vašega otroka!
 • Misel, da je bila zanositev napaka
  Veliko žensk po zanositvi skrbi, da je bila slednje napaka, da na to še niso pripravljene in strah pred tem, da včasih na žalost tudi pravega.
 • Strah pred telesnimi spremembami
  Nekatere ženske celo skrbi to, da bi po porodu še vedno imele večji trebušček in jih je na splošno strah kakršnih koli sprememb, katere se lahko s primerno vadbo sicer spremeni nazaj v čisto prvotno stanje
 • Ni druge poti
  Nekatere ženske pa preprosto v splavu vidijo edino možno pot, saj se zaradi vseh čustvenih in drugačnih stisk zdi, da drugih poti preprosto več ni.

 

Otrok je nekaj najlepšega kar se vam lahko zgodi v življenju, čeprav ste morda včasih v dvomih, vas je česa strah raje še enkrat dobro razmislite in mogoče malo potrpite, saj vam bo po splavu zaradi slednjega skoraj zagotovo žal do konca življenja.

Oglasi

Google+

Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...

Informacije