Oglasi
Ali ste vedele?
  • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
  • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
  • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana
Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Nosečnost po tednih

Nosečnost po tednihSpočetje otroka je pravi čudež narave in vsako bodočo mamo zanima kaj se takrat dogaja z njenim telesom in njenim otročkom. Nosečnost poteka po tedenskih ciklih in sicer v 42. tednih.

Nosečnost po tednih se zelo spreminja, naš mali korenjak pa raste hitro kot bambus.

Kaj vse se dogaja, si lahko podrobneje preberete na http://www.preberite.si/nosecnost-po-tednih-in-kaj-se-dogaja-z-nami/.

Izvedeli boste kaj se za vsak posamezni teden dogaja. Koliko je plod že velik, koliko tehta, kaj se mu razvija na novo…

Nosečnost po tednih v prvem trimesečju, poteka zelo hitro in zato morajo biti nosečnice dokaj pazljive. Šele v tretjem tednu si lahko rečete, da ste noseči, ko se embrijo ugnezdi na stene maternice. Zanimivo je, da se že takrat gensko določi spol, barva las in oči, tip kože in postave. Do 12. tedna je plod vse bolj podoben nam.

Nosečnost po tednih v drugem trimesečju, se plodu že lahko določi spol. V tem času je na vrsti pregled nuhalne svetline, kjer nam ocenijo tveganje za nekatere bolezni.

Plod se začne premikati in redke mamice lahko to gibanje tudi čutijo. Nosečnost po tednih – v 20. tednu, plod zazna materin glas, zato je priporočljivo, da se mu nežno prigovarja.

Nosečnost po tednih v tretjem trimesečju, se lahko pojavijo Hicksovi popadki (lažni popadki), vendar niso nevarni v kolikor trajajo od 15-30 sekund. Če trajajo dlje, obiščite svojo/svojega ginekologinjo/ginekologa. V 31. tednu je že pridobil podobo, ki jo bo imel ob rojstvu, v 34. tednu pa se že pripravlja na rojstvo. Od 36. tedna je dojenček donošen in lahko brez skrbi prijoka na svet. Ob rojstvu so novorojenčki veliki (z nogicami) med 480 mm in 560 mm, težki 2750 g in več.

Rojstvo otroka je nekaj najlepšega, kar se lahko zgodi staršema, bolj podrobno, kaj se dogaja pa si preberite v članku nosečnost po tednih, na povezavi zgoraj.

Oglasi
Google+
Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...
Informacije