Oglasi

Ali ste vedele?

  • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
  • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
  • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana

Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Nosečnost po tednih

Čas nosečnosti je polen čudovitih trenutkov, tako za bodočo mamico kot seveda tudi za bodočega očka, vendar na tej poti oba čaka tudi par ovir, katere bo potrebno preskočiti. Kot vemo nosečnost traja celih devet mesecev, oziroma dvainštirideset tednov. 

 

Nosečnost po tednih

Vsak teden je nekaj posebnega in v vsakem tednu moramo biti še posebej pozorni na nekatere zadeve katere nam lahko razjasni nosečnost po tednih. Prvi teden se zgolj pripravljamo na samo nosečnost tako fizično kot tudi psihično. Pri drugem tednu se pripravimo in ustvarimo življenje. V tretjem tednu semenčice že oblegajo jajčece in tako se začne novo življenje. Pri tem nastajajo manjše krvavitve, katere jemljemo kot prvi znak zanositve. V četrtem tednu je vaše telo že pripravljeno in tako se lahko nosečnost skoraj že potrdi! V petem tednu dvoma ni več in zagotovo veste da ste noseči, lahko se začnete pripravljati na dolgih devet mesecev nosečnosti. V nadaljnjih tednih, vse tam do dvanajstega tedna se bolj kot ne začnejo pojavljati razne nosečniške slabosti, med tem tudi prvič obiščemo ginekologa, kjer se pogovorimo o marsikaterih nosečniških stvareh. Če gledamo nosečnost po tednih se v drugem trimesečju tiste prve nosečniške slabosti omilijo, ponekod celo izginejo, večina nosečnic pa seveda skrbi sama teža, postajajo čedalje bolj utrujene. V šestnajstem tednu nosečnost po tednih lahko beleži že prve premike otroka v našem trebuhu. Plod se namreč sedaj že lahko začne premikati tako, da ga lahko začutimo tudi mi sami. Tam nekje pri osemnajstem tednu lahko pričakujemo, da se začnejo prve nosečniške težave s spanjem, saj se otrok v trebuščku začne že bolj intenzivno premikati.

Razvoj otroka

Nosečniški trebušček Tam nekje v dvaindvajsetem tednu se vaš trebušček že bistveno poveča, pomirijo pa se tudi vaši hormoni, tako da ste tako čustveno kot tudi fizično lahko dosti bolj sproščeni. Še vedno pa je navzoča čedalje večja utrujenost, saj otrok, ki raste v nas seveda potrebuje čedalje več stvari, katere seveda črpa od same nosečnice. Če ste poprej plod lahko čutili samo vi, ga lahko v šestindvajsetem tednu čutijo tudi ljudje okoli vas, saj se lahko že dobro čuti samo dihanje otroka, ki raste v trebuščku. V šestintridesetem tednu je večinoma plodov že obrnjeno z glavico navzdol, kar je znak, da se že pripravljajo za sam porod, zadnji tedni se lahko pričnejo odštevati. V sedemintridesetem tednu ste tako rekoč prišli do samega porodnega termina, prišli ste tako rekoč do konca. Popadki so čedalje močnejši in tako se lahko kar se da dobro pripravite na sam porod.

Po porodu se nosečnost po tednih ne konča saj sledi še nekaj tednov samega okrevanja. Tako kot med samo nosečnostjo je tudi po porodu dobro, da kar najbolj pazite nase ter se poskušate do konca sprostiti. V tem času vam bo seveda že družbo delal vaš novi angelček, katerega ste v trebuhu nosili celih devet mesecev, lahko ste ponosni nase, na njega ter na ljudi okoli vas, saj ste prišli do cilja in dosegli enega izmed najlepših dogodkov v življenju.

 

Oglasi

Google+

Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...

Informacije