Oglasi
Ali ste vedele?
  • da se vam v nosečnosti povečajo potrebe po mineralih in vitaminih
  • da je za nosečnico zelo pomembno, da prilagodi svojo prehrano večji potrebi po hranilih
  • da v času nosečnosti ne potrebujete prehrane za dve osebi, temveč samo izbor kakovostnih živil

Nosečnost in prehrana
Anketa

Ali vas je strah poroda?

Loading ... Loading ...

Kdaj so plodni dnevi

Zagotovo se vsi, ki se odločamo za zanositev, sprašujemo kdaj so najbolj plodni dnevi. Prikazujemo vam najbolj znane metode, s pomočjo katerih lahko ugotovite, kdaj je najbolj primeren čas za oploditev.Plodni dnevi

Plodni dnevi so med ovulacijo, 4-5 dni in 24 ur po ovulaciji. Med ovulacijo, ko se izloča izcedek iz nožnice so takrat najbolj plodni dnevi, saj naloga izcedka je, da omogoči lažji vhod semenčic v maternico. Tudi v času ovulacije, ko se ženskam poveča telesna temperatura od 0,3 do 1 stopinje Celzija so najbolj plodni dnevi od 2-3 dni pred in morda še 1 dan po povišani telesni temperaturi. Plodni dnevi pa niso takrat, ko imajo menstruacijo, saj se z izločanjem krvi izloči tudi jajčece. Če se jajčece oplodi nastopi nosečnost, najprej jo posumimo s tem ko vam zamuja menstruacija, ugotovimo pa jo lahko na več načinov, najbolj razširjen je test nosečnosti. Nosečnost pa lahko tudi opazimo z zunanjimi spremembami telesa, npr.: občutljive in otrdele dojke, utrujenost, odpor na hrano, slabost ali bruhanje itd. Normalna nosečnost traja od 37 do 42 tednov.
Porod je najbolje opraviti v porodniški bolnišnici z naravno potjo ali z carskim rezom, nekatere bodoče mamice pa želijo opraviti porod doma s poklicnimi babicami. Vendar pa porod doma ni najboljši saj lahko pride do kakšnih nezaželenih komplikacij.

Oglasi
Google+
Anketa

Kateri teden nosečnosti, se vam je zdel najtežji?

Poglej odgovore

Loading ... Loading ...
Informacije